
Ingredienser:
300 g tørrede økologiske grønne flækærter eller gule flækærter
2 spsk økologisk olivenolie
1 mellemstort læg, finthakket
1 stilk bladselleri i tynde skiver
1 gulerod i tynde skiver
1 spsk stødt spidskommen
2 tsk friskrevet ingefær
1,25 L grøntsagsbouillon
300 g frosne grønne ærter
salt og friskkværnet sort peber
1 spsk hakket frisk mynte
4 spsk youghurt naturel eller cremefaiche
Opskrift:
1/ Lad de tørrede ærter stå i blød i koldt vand i 2 timer. Lad dem dryppe godt af. Varm olien op i en stor tykbundet gryde og tilsæt løg, bladseleri og gulerod. Det steges ved middel varme i 3 min. Rør af og til, Når løgene er gyldne tilsættes spidskommen, koriander og ingefær. Steg krydderierne med i 1 min.
2/ Hæld de tørrede opblødte flækærter og bouillon i gryden. Bring det i kog og lad det småkoge under låg i 1 1/2 time under jævnlig omrøring.
3/ Nu tilsættes de frosne grønne ærter som gennemvarmes nogle få minutter, herefter køles suppen af. Blend suppen i flere omgange til den er helt jævn. Inden servering varmes suppen langsomt op igen. Smag til med salt og peber. Frisk mynte tilsættes. Server suppen i små skåle.


