NYHED: Køb Lækker blød smagfuld ØKO olivenolie 3 liter dunk og få 1/2 kg ØKO mandler gratis

Ærtesuppe - flækærter

Ingredienser:

 

300 g tørrede økologiske grønne flækærter eller gule flækærter

2 spsk økologisk olivenolie

1 mellemstort læg, finthakket

1 stilk bladselleri i tynde skiver

1 gulerod i tynde skiver

1 spsk stødt spidskommen

2 tsk friskrevet ingefær

1,25 L grøntsagsbouillon

300 g frosne grønne ærter

salt og friskkværnet sort peber

1 spsk hakket frisk mynte

4 spsk youghurt naturel eller cremefaiche

Opskrift:

 

1/ Lad de tørrede ærter stå i blød i koldt vand i 2 timer. Lad dem dryppe godt af. Varm olien op i en stor tykbundet gryde og tilsæt løg, bladseleri og gulerod. Det steges ved middel varme i 3 min. Rør af og til, Når løgene er gyldne tilsættes spidskommen, koriander og ingefær. Steg krydderierne med i 1 min.

2/ Hæld de tørrede opblødte flækærter og bouillon i gryden. Bring det i kog og lad det småkoge under låg i 1 1/2 time under jævnlig omrøring.

3/ Nu tilsættes de frosne grønne ærter som gennemvarmes nogle få minutter, herefter køles suppen af. Blend suppen i flere omgange til den er helt jævn. Inden servering varmes suppen langsomt op igen. Smag til med salt og peber. Frisk mynte tilsættes. Server suppen i små skåle.